NYTT 2012:
2 juli

Nu är nya hemsidan nästan klar, kolla här! En del sidor jobbar Malin forfarande med och de blir klara så fort hon hinner. All uppdatering sker hädanefter på nya hemsidan. Tanken är att det skall bli en direktlänk, så även om man skriver in den gamla adressen www.riverfox.se så hamnar man på den nya sidan :-). GLAD SOMMAR önskar jag er alla!

   
27 juni
Jag och Fixa var på Workingtest (WT, C-prov) arrangerat av SSRK Södra igår. Vi fick ihop till 77 poäng (20-18-9-12-18) så det blev ett 1:a pris (1:a pris=75-100 p). Inte helt nöjd, men ändå helt okej. Jag vet ju att Fixa är en mycket duktig markör, så det är bara tillfälligheter att det inte blev ännu bättre resultat :-).
Nu har vi anmält oss till Specialen på Öland där vi skall starta i WT och Lydnadsklass II. Fixa har ju redan ett 1:a pris i nkl Tjp och vi är inte redo för öppenklass ännu, så det får bli WT istället. Sen skall jag såklart spana in trevliga och duktiga hanar till den kommande kullen :-)
   
24 juni
Min dator krånglar mer och mer så det blir till att investera i en ny. Det tråkiga är att programmet till denna hemsida kan jag inte för över till den nya datorn, så Malin håller på att gör en ny, lite enklar hemsida till mig, så att jag kan uppdatera från vilken dator som helst. För hoppningsvis skall den bli klart under sommaren.

En ny gullig bild på Krutt finns på hans sida.
   
17 juni
Lena med Müsli har debuterat i Rallylydnad med superfina 97 poäng av 100 möjliga och kom på en hedrande 2:a plats! Grattis duktiga Lena och Müsli!
   
10 juni
Sverker och Quebec har idag startat på Tollingjaktprov Elitklass i Danmark där de fick ett 3:e pris. Därmed blir Q den första svenska hund som går till pris i TJP ELIT klass! GRATTIS!!!
   
6 juni
Idag startade jag och Fixa i Lydnadsklass II och det gick riktigt bra.Vi fick ett 1:a pris med 171p och kom på 3:e plats av totalt 15 startande. Nu skall jag känna efter ifall vi satsar på ett LPII eller vi tränar vidare för start i Lkl III :-)
   
20 maj
I går var Astrid och Krutt och tävlade i Lydnadsklass Elit och denna gång fick de ihop till fina 269p därmed är Krutt NLCH (Norsk Lydnadschampion)!!! Han är den tredje Tollaren i Norge som har denna titel, fantastiskt! Stort GRATTIS till duktiga Astrid som gör ett sådant bra jobb med din fina SuperKrutt :-)
   
14 maj
Fått ett trevligt besked från Peter som har Iza att hans dotter Milene har tävlat med Iza officiellt i Rallylydnad i lördags och fick ihop till kanonfina 99 poäng av 100 och vann klassen,Grattis!!!
   
9 maj
Idag fyller min underbara, fina,duktiga Jessi 11 år! Grattis gumman, jag älskar dig!!!
   
6 maj
Igår fyllde kull 3, Sippa, Dexter,Krutt och Quebec 4 år, Grattis!
Samma dag startade jag med Fixa och Lotta med Sippa på retrieverprov sk. B-prov i Bromölla. Domare var Sven Ludvigsson som efter lite "skönhetsfel" gav Sippa ett 2:a pris och Fixa ett 3:e pris. GRATTIS till våra duktiga tjejer!
Idag debuterade jag och Fixa i Lydnadsklass I och fick ihop till ett 1:a pris med 163,5 p, trots 0 på hoppet, i övrigt kanonfina poäng alltså! Hon är så duktig min söta, lilla Fixaluring :-).
Fick precis ett meddelande från Lena med Müsli att de precis tävlat i Lkl II och fick sitt tredje 1:a pris denna gång med 172,5 p och klassvinst.Nu har Müsli även titeln LPII. GRATTIS!
   
29 april
Förra helgen fick jag två trevliga meddelanden, Lena & Müsli har tävlat i Lydnadsklass II och fick ihop till sitt andra 1:a pris med 174 poäng och blev 1:a totalt i klassen! Astrid & Krutt tävlade i Lydnadsklass Elit i Norgre och fick sitt andra 1:a pris, denna gång med 263,5 poäng. Domaren kommenterade efteråt Krutts fina samarbetsvilja och glädje! Stort GRATTIS till era duktiga vovvar!!!
   
15 april
Min duktiga Fixa tog ett 1:a pris i nkl på dagens tollingjaktprov i Blekinge. Domare var Bosse Ferm och domaraspirant var Sverker Haraldsson. Ett 1:a pris tog även träningskompisen Milo med Cookie. GRATTIS till oss båda!
   
4 april
Lite födelsedagar på gång: Den 3 april var det hela 8 år sedan River Fox första kull föddes.
Den 5 april är det kull 2 som fyller 5 år och samma dag var det 2 år sedan min lilla Fixaluring kom till världen. GRATTIS till alla goa födelsedagsbarn!
   
25 februari
Satt in en nygammal bild på startsidan när Jessi apporterar trut. Annars inget nytt, vi tränar på med jaktapporteringen, skall nu försöka komma igång med lydnaden och viltspårträningen med Fixa på lite mer allvar också.
   
28 januari
Fortfarande ingen snö, men nu har det varit minusgrader i flera dagar så isen börjar lägga sig på sjöarna. Vi fortsätter vår vinterträning så gott det går och ser framemot vårens jaktapporteringskurs som startar i april. Fixa är en jätterolig hund att träna, snabb och effektiv, tyst och stabil, lättstyrd men ändå självständig i fin balans. Det börjar bli mycket bättre med inleverans och avlämningar så jag har goda förhoppningar om att hon kan bli min nya stjärna :-)

För ett par dagar sedan fick jag ett oanmält besök av SKK:s kennelkonsulent för första gången. Han var mycket nöjd med det han såg och hörde och så här löd hans positiva kritik:

"En mycket trevlig och seriös kennel där det för dagen finns 2 stycken mycket välskötta, öppna, trevliga och sociala hundar.Uppfödaren har mycket stor och bred kunskap och är mycket aktiv inom många områden. Har god kontakt med sina valpköpare. Gått igenom grundregler, avtal och djurskydd. En kennel som man blir mycket glad av att kika in hos."
   
7 januari
Snön lyser med sin frånvaro än så länge, så bilden på startsidan är från januari 2011. Fördelen med en snöfri vinter är ju klart att det underlättar träningen. Fast ett tunnt lager med snö som lyser upp vintermörkret hade inte varit fel!
   
2011:
18 december
River Fox önskar er alla en skön och avkopplande jul och nyårshelg och ser framemot ett nytt och framgångsrikt år 2012!
   
12 december
Lena med Müsli var på Stockholms Hundmässa i helgen. Vacka Müsli placerades som 2:a i Championklassen med CK (endast 2 CK delades ut i denna klass av domare Agneta Cardell). Totalt var det 87 Tolllare i ringen! GRATTIS Lena till din finna tjej!
   
4 december
I onsdags startade Fixa för första gången i ankl viltspår i SSRKs regi, det gick superbra och hon blev såklart godkänd med fin kritik. Nu skall vi träna under vintern och våren enl. de nya regler som gäller från 1 januari, så har vi som mål att starta någon gång i vår eller sommar i öppenklass.
   
26 november
JAAAA, så BRAAA, Fixas röntgenresultat kom idag och det blev höfter A/A och armbågar UA, jag är så GLAAAD!!!! Även Fixas syskon Blända och Oskar är nyligen röntgade med samma fina resultat!
   
6 november
Världens bäste Krutt och matte Astrid tävlade igår i Elit lydnad i Norge och fick ett 1:a pris med 264 poäng. GRATTIS ni är så duktiga!!
   
29 oktober
Idag har Fixa blivit godkänd på Tollarklubbens Apporteringstest, det gick kanonbra både på söket och vattnet. Hade inte förväntat mig något annat faktiskt... :-) Även mina träningskompisar Milo med Cookie och Åsa med Knyst blev godkända, GRATTIS till oss alla!
Förra helgen var Fixa och jag i Halmstad på TJP. Vi startade bra med fin tolling, två bra vattenmarkeringar, ett fint linjetag på land, men när vi kom till söket blev det lite för mycket lek vid avlämningarna så jag bröt provet ochvi får träna rena inleveranser under vintern, så vi kan anmäla till nya prov till våren.
För ett tag sedan startade Lena med Müsli i Lkl II och denna gång blev det ett 1:a pris med 165,5 poäng, GRATTIS!
Några nya bilder finns på Bilder-Fixa sidan.
   
15 oktober
Förra helgen startade jag och Fixa Tollingjaktprov nkl i Danmark i ösregn och lera upp till öronen och fick ett 2:a pris. Idag startade vi på B-prov nkl, sk SSRKs Retrieverprov i Snogeholm. Domare Åke Lidgren gav oss fin muntlig kritik och hela publiken och funktionärerna var övertygade om att Fixa skulle gå till pris, men.... tyvärr så valde domaren att vi inte skulle hamna på prispallen idag trots att han ansåg att Fixa gjorde kanonjobb i många avseende. Jag är i alla fall jättenöjd med hennes insats och ser nu fram emot vårens B-prov.
På prispallen hamnade däremot Lotta med Sippa som efter ett mycket snyggt arbete både på vatten och land fick ta emot ett välförtjänt 2:a pris. Lite finslip i söket så hade 1:an varit ett faktum. GRATTIS Lotta till din härliga arbetsmaskin!
   
12 sept
Fler nyheter att berätta; i lördags så startade Astrid med Krutt i Elitlydnad i Norge och fick ett 2:a pris med 249,5p, de nollade framåtsändande till rutan men fick 5st 10 poängare på andra moment. Snart sitter 1:an där!
I går var Sverker med Quebec i Brottby på Tollingjaktprov. De gjorde ett kanonjobb och fick sitt andra 1:a pris i öppenklass, nu är det Elit klass nästa! GRATTIS!!
   
10 sept
Idag har Fixa varit på sin första officiella utställning på Sofiero. Det gick riktigt bra och hon fick Exelent och blev placerad 2:a i kunkurrensen i juniorklassen. Min duktiga, söta Fixaluring!

Tyvärr har jag även en tråkig nyhet att berätta, Elvis (River Fox Bumblebee) i kull 1 finns inte med oss längre. Han drabbades av elakartad cancer, så matte Jenny fick låta honom somna in igår.
Det är tufft att förlora sin bästa vän. Vi tänker på dig Jenny!
   
23 augusti
Vår älskade lilla Minna finns inte mer!!! För några veckor sedan började hon att andas tungt, flåsa mycket och hostade varje gång hon drack. Hennes aptit blev sämre och vid veterinärbesök konstaterades att hon hade en tumör på lungorna. Ett fruktansvärt besked som inte gav oss något val, utan i torsdags så fick lilla Minnis somna in för alltid.
På kvällen skickade vi upp en vacker eldlyckta till himmelen och hade en fin minnesstund, vi såg sen en stjärna som lyste så klar och sa att det måste vara Minnas stjärna som tändes.
Vi begravde Minnas aska i fredags i hennes favorithörna i trädgården, vi gjorde en jättefin liten grav, med vackra blommor och stenar och tände ett ljus. Det känns bra att hon får ligga på sitt favoritställe.
Vi har tagit massor av bilder på henne förra helgen, när hon gör det hon gillade allra mest, gå i vattenbrynet och gräva efter rötter eller leta efter sork eller smådjur. Vi brukade säga att hon var i ”Minnas värld”, för då var hon helt upptagen med sitt grävande och snusande.
Hon var en sådan fantastisk liten personlighet med många små egenheter som har gett oss många skratt. Vi älskar henne och saknaden är enorm. Men vi vet att hon har haft det liv hon tyckte bäst om och det hjälper oss att komma över sorgen, även om hon fick ett alldeles för kort tid hos oss här på jorden. Minna vår älskade lilla vän, vi älskar dig, vi saknar dig!
   
13 augusti
Nu är en del nya bilder insatta, kolla på Fixa, Krutt, Quebec och Jessi.
   
12 augusti
Nu är vi hemkomna från Camper-semester i Värmland/Dalarna och Tollarspecialen i Sälen.
Vi har också hunnit med att träffa Fixas syskon som alla samlades i Karlstad för en MH-beskrivning av hela Cirkusartist-kullen. Alla fick känd mental status med godkända skottreaktioner, skönt!

Till Specialen var det 3st River Foxare anmälda, Lena med Müsli, Astrid med Krutt och Sverker med Quebec, det gick jättebra för samtliga, alla hamnade på prispallen fast i olika grenar.
På fredagen tävlade Lena med Müsli i WT och fick ihop till fantastiska 90 poäng och kom på 3:e plats totalt av 108 anmälda i nkl. GRATTIS! De tävlade dessutom i Lkl II på lördagen och fick 159p, endast 1poäng från ett 1:a pris!
På fredagen startade även Astrid med Krutt i nkl TJP och de fick fin kritik av domaren men eftersom Krutt gick ifrån anden på söket så kunde det tyvärr inte bli pris denna gång. Lite mer viltträning så går det kanon nästa gång. På lördagen startade de i Elitlydnad och de fick ihop till fina 254,5 p (endast 1,5 p från ett 1:a pris) och kom på 1:a plats totalt av alla i Elitklass, GRATTIS! Hade inte matte Astrid dirigerat Krutt till fel apport vid apportering med dirigering, så hade de fått ett 1:a pris med superfina poäng. Nästa gång sitter den där!
På lördagen var det dax för Sverker med Quebec att starta i ökl TJP och de gjorde det på ett strålande sätt och fick ett 1:a pris, GRATTIS! På söndagens utställning blev de sedan 3:e bästa hane med HP i jaktklassen. Quebec ställde även upp i kampen om Tollarmästartiteln där han kom på en 7:e plats av totalt 19 hundar. GRATTIS till era fina och duktiga hundar!!!
Bilder kommer inom kort.....

Jag hade anmält Jessi till utställning i Veteranklassen, men var så upptagen med att titta på de andra att jag kom för sent till hennes ring. Jag fick dock en skriftlig bedömning utanför tävlan och domaren sa att hon gillade Jessi väldigt mycket och gav henne väldigt fin kritik.... attans också att jag missade... Kanske jag skall börja ställa henne nu på gamla dar :-)
   
8 juli
Ny bild på startsidan när både Fixa och Jessi tar det lugnt efter en härlig lekstund i vattnet.

Fixa och jag var på ytterligare ett WT i förrgår, arrangör SSRK södra. Jag var helt nöjd med hennes insatts, trots att vi nollade på en station med skott och dummykastare pga att hon knallade.... Ja, faktiskt! Fixa som annars har en mycket bra stadga kunde inte vänta, utan skuttade iväg ett par meter, jag fick stopp på henne direkt, men vad hjälper det... :-)
Hon fick totalt 62p (20 + 0 + 16 + 6 + 20), två 20 poängare är ju inte fy skam för en liten spelevink.
Nu får det bli lite "skott + kast + intehämta" träning inför Tollarspecialen i början av augusti, där vi har anmält till nkl Tjp och utställning juniorklass. Spännande och lite pirrigt!!!
   
8 juni
Ny bild på startsidan på Jessi som njuter i solen på vår lilla minisemester i Halland.
   
29 maj
GRATTIS till Krutt som har varit på utställning i går på Norska Retrieverklubben i Kongsvinger och fick "Very Good" och blev BIR i jakt/bruksklassen. Så nu är det fritt fram för ett Norskt lydnads championat :-) I Norge måste man ha lägst VG för att kunna bli Lydnadschampion.
   
14 maj
Nya fina resultat; idag var det dags för Tollingjaktprov igen och Bosse med Isac startade i nkl. Efter ett bra tolling- och vattenarbete avslutade Isac med ett fantastikt snabbt och effektivt sök och belönades med ett 1:a pris, stort GRATTIS Bosse till din lille arbetsmaskin!
Även Sverker med Quebec startade fast i ökl. Det började med ett perfekt tollingarbete, bra vattenarbete men lite vida svängar vid inleverans. Q gjorde ett bra sökarbete men eftersom han nobbade ett vilt samt gjorde några andra småtabbar så blev det tyvärr inget pris idag, men..... Quebec fick pris för dagens bästa Tollingarbete, GRATTIS! Domare var Anders Wahlberg.
   
12 maj
I går var Astrid med Krutt och tävlade i LPIII, denna gång fick de ihop till fantastiska 303 poäng!!! GRATTIS ASTRID, ni är så himla duktiga tillsammans!
   
8 maj
GRATTIS Quebec och Sverker för 2:a pris i tollingjaktprov öppenklass idag, domare Gunnar Pettersson.
GRATTIS till min allra underbaraste kompis Jessi som fyller hela 10 år den 9 maj, du är bäst!!!
   
5 maj
GRATTIS kull 3: Quebec, Krutt, Sippa och Dexter på 3-årsdagen.
   
28 april
Ett stort GRATTIS till vår älskade lilla Minna som fyller hela 5 år i dag =)
   
17 april
Min duktiga sprallis Fixa har fixat ett 2:a pris på dagens Tollingjaktprov nkl i Blekinge, domare var Johnny Henriksen från Danmark. Han gav henne fina lovord, att hon gjorde att utmärkt tollingarbete var helt tyst och hade bra stadga i skott och kast. Bra vattenarbete. Söker i stor fart och använder näsan väl, stor apporteringslust, spontana upptag, mycket stilfullt arbete, men..... slarviga avlämningar och inte alltid direkt in till föraren.... Men jag är jätteglad för dagens pris och vi jobbar vidare med inleveranserna. Hon är ju faktiskt bara 12 månader :-). Två nya bilder under Bilder-Fixa.
   
7 april
Sent i går kväll blev Jessi mormor till 6 fina valpisar, 4 tikar och 2 hanar, hos Lena Toftling på Hircum´s kennel. Mamma Müsli tar väl hand om de små och vi önskar dem stor lycka i livet!
   
3 april
GRATTIS kull 1: Birdie, Elvis, Zacco och Nelli på 7-årsdagen den 3 april.
GRATTIS kull 2: Iza, Müsli, Isac och Senna på 4-årsdagen den 5 april.
GRATTIS vår älskade lilla Fixa som redan fyller 1 år den 5 april. Tänk vad tiden går fort!
   
23 mars

Våren är äntligen här!! Idag har vi 10 grader i skuggan och solen lyser och både människor och hundar njuter, underbart! Några av våra träningssjöar är nu isfria och vi kan äntligen komma igång med vattenträningen. Några nya bilder under Bilder-Fixa.
I lördags gjorde Fixa debut i tävlingssammanhang, vi var på WT som SSRK hade anordnat och Fixa gjorde rätt bra ifrån sig för att vara första gången. Vi fick poäng på alla 5 stationerna och totalt blev det 54 p av 100 möjliga. Men det viktigaste var att hon fick kanonbra miljöträning i forma av många hundar, människor och mycket skott, trots detta så kopplade hon av mellan stationerna och somnade till i mitt knä eller på marken, sen var hon ändå snabbt på alerten när det var vår tur.
Lotta med Sippa var också med och Sippa fick fina poäng på alla stationer, hade hon inte knallat 2 meter på en station, och därmed fick en nolla, så hade hon varit med i toppstriden. Duktig Sippa!

   
12 mars
Idag har Astrid med Krutt varit och tävlat i Lydnadsklass III och det blev ett 1:a pris och en 1:a placering med 257,5 p, stort GRATTIS!!! Nu är det Elitklass som gäller :-)
Förra helgen tävlade de inofficiellt och då fick de ihop till fina 277,5 poäng, men denna gång var förhållandena betydligt svårare, så Krutt var den enda som fick ett 1:a pris!
   
25 februari
I morgon börjar jag och Fixa på en jaktapporteringskurs, skall bli jättekul! Fixa är så rolig att träna med, hon absolut älskar att apportera både vilt och dummy. Hon är både tyst och har en mycket bra stadga. men 100 knyck när jag skickar henne. Ibland kan hon bara inte motstå att springa ett extra ärevarv innan hon leverera i hand :-).

Mats med Zacco har blivit uttagna till NVR, Nordiska Viltolycksrådet, och kan när som helst bli inkallade till tjänst om något vilt blir skadeskjutet eller trafikskadat. Zacco har ju flera gånger fått visa sina färdigheter i eftersök i skarpt läge och han är en säker och duktig spårare. Mats är också kursledare i Malmö Viltvårdsförening och håller i både nybörjarkurser och kursen för blivande eftersöksekipage. Kolla in deras egen blogg.

Jag med Fixa och Lotta med Sippa har anmält till WT i Bromölla den 19 mars, det blir Fixas första "tävling" . Spännande och se hur mitt lilla yrväder skall klara det!
   
23 januari
Årets första River Fox resultat står Krutt för, han och matte Astrid har idag dubuterat i Lkl III och det gjorde dom på ett suveränt sätt genom att ta ett 2:a pris med 255 poäng, bara 1 poäng från ett 1:a pris! Det blev en 5:e placering av 23st. Ni är så superduktiga!
   
5 januari
God fortsättning allihopa! Jul och nyår har passerat med mycket mat och flera nya kilo att försöka trolla bort... :-) Snön ligger fortfarande djup och försvårar hundträningen ordentligt, så längtan till barmark är ganska påtaglig nu, men vi kämpar på i drivorna!
   
 
2010:
15 december
River Fox kennel önskar alla vänner en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR med många härliga träningsdagar och fina priser på alla tävlingar och prov! Kram till er alla! :-))
   
1 december
En rolig nyhet: Det planeras för Jessi barnbarn till våren hos Lena Toftling som har Hircums kennel. Lilla söta och duktiga Müsli (SE U(U)CH LPI River Fox Jolly of Jeba) från våran kull2, hoppas vi får små puppisar tillsammans med den stilige och arbetsglade SE VCH LPI Texas (Hummelviksgårdens Golden Texas) till våren. Se mer info på Müslis och Texas egna hemsidor.

Quebec har blivit röntgad och han fick tyvärr C (B/C) på höfterna men UA på armbågarna. C-höfter brukar ju aldrig vara något problem ur hundens synvinkel utan han kan säkert leva ett aktivt och träningsrikt liv ändå, det är ju trots allt det som är det viktigaste :-)

Det har snöat väldigt mycket de sista dagarna och hundarna älskar att busa runt i den djupa snön, några nya snöbilder hittar ni på Bilder - Fixa.
   
9 november
Lena med Müsli blev förra helgen godkända på Tollarklubbens Apporteringstest för domare Sanna Hallgren, GRATTIS Lena!
Lotta med Sippa startade för första gången på Working Test öppenklass nu i söndags. Upplägget var mycket svårt, nästan på Elitklassnivå, så det var många hundar som nollade flera stationer. Men trots detta fick Sippa poäng på 4 av 5 stationer och totalt blev det 55 p och en 5:e placering av 20 anmälda i ökl, GRATTIS Lotta!
   
9 oktober

Idag har vi varit på Tollingjaktprov nkl i Höör och det gick jättefint för de båda startande Riverfoxarna. Ann-Sofi med Senna kammade hem ett välförkänt 2:a pris och Bosse med Isac ett starkt (enl. min mening) 3:e pris. Båda hundarna hade en mycket bra tolling bra vattenarbete men bl.a lite mycket stök kring förarnas ben för att få högre valörer. GRATTIS till er båda!
Sippa var anmäld till morgondagens öppenklass men började löpa för några dagar sedan så tyvärr får de stå över till en annan gång, synd!

Müsli och Lena har idag varit och tävlat i lydnadsklass II för första gången och de fick ihop till 146 p och ett 2:a pris. GRATTIS! Müsli har också blivit ögonlyst igår med UA som resultat, skönt!

Fixaluringen har hunnit bli 6 månader och vi har tagit några nya apporteringsbilder som ni hittar under Bilder-Fixa. Hon är en absolut spontanapportör, hon plockar allt utan fundering, snabbt och enkelt. Jag är så glad för det! Skall bara få henne att förstå att hon gärna får lämna dom till mig :-)

   
26 sept
Igår startade Sverker med Quebec på nkl Tollingjaktprov i Piteå (när de ändå hade vägarna förbi :-))
och det gick superbra, en klar 1:a fick dom av domare Erik Björne (HP delas inte ut annars hade det blivit det). GRATTIS!
Förföra helgen startade Astrid med Krutt på Norska Lagkampen och han blev utsedd till bästa Tollinghund. GRATTIS!
Fixa har gjort debut i utställningsringen och hon skötte sig fint, hon ville gärna sprattla sig upp i domarens famn och slicka/nafsa honom i öronen, men trots det så fick hon bl.a omdöme "trevligt temperament... :-) Det blev en 1:a HP!
   
22 augusti
Krutt har i helgen startat på ordinarie jaktprov i Norge och fick ett 1:a pris, nu är det öppenklass som gäller. Stort GRATTIS till duktiga Astrid & Krutt!
Svaret på Dexters och Sippas röntgen har kommit och Dexter hade HD A och ED UA, härligt! GRATTIS Per o Anette!
Tyvärr blev Sippas omröntgen samma som tidigare dvs HD C, men hon är lika glad för det och det är bara full rulle som gäller, så det blir några starter i både retriever prov B och Tjp nu i höst!
Några nyinlagda bilder på Fixas Campersemester i början av augusti hittar ni på hennes nya sida Bilder-Fixa.
   
30 juli
Nu är årets Tollarspecial i Kolmården över och hela 6 av 12 River Fox hundar deltog.

fredagen startade Isac i nkl tollingjaktprov och fick fin kritik från domaren, men tyvärr utan pris denna gång. Müsli staratde i nkl WT och fick ihop 59p samt lydnad kl I och kom på 2:a plats i sin grupp med 175,5p. Krutt debuterade i ökl WT och vann öppenklassen med fina 79p. Han startade även lydnad kl II och fick ett 1:a pris med 165 poäng. Senna startade i lydnad kl I och fick ihop till 171 poäng och sitt 3:e 1:a pris och därmed titeln LPI.

lördagen debuterade Sippa i ökl TJP, men missade vatten dirigeringen och gick tyvärr inte till pris. Senna och Quebec startade båda i nkl TJP för första gången och båda två fick 3:e pris med lovande kritiker. GRATTIS alla duktiga River Foxare och tack för att ni kom!
   
5 juli
I helgen som gått har 2 Riverfoxare varit på tävlingsbanorna. Müsli och Lena tog sitt 3:e första pris i lydnadsklass I med 171 poäng och en 5:e placering, och har därmed även fått titeln LPI, GRATTIS Lena ni är så duktiga!
Även Senna och Ann-Sofi har tävlat i Lkl I, i lördags fick dom sitt 2:a första pris med 161 p, och en 4:e placering. GRATTIS Ann-Sofi! I söndags tävlade dom igen och fick då ett andra pris med 146 p. Nästa gång så blir det säkert LPI !

Fixa blir 3 månader idag, och allt går bara bra, hon är fortfarande väldigt glad för att retas med Jessi och Minna genom att lägga sig väldigt nära och sen skälla gällt rakt i öronen för att få någon reaktion, eller att sno Jessis boll mitt framför nosen och sen springa iväg med den så fort hon kan!
Fixa är fortfarande väldigt bra på att tugga sönder både saker och människor, men hon lyssnar bättre nu och är jättebra på att söka kontakt och fråga innan hon får göra olika saker, skönt! Eftersom det varit varmt ett bra tag nu så har vi simträmat nästan varje dag, hon har en väldigt fin simteknik och det verkar som hon gillar det skarpt... :-)
   
29 juni

Lagt in Krutteplutts fina resultat från vinsten i LP II.

Några nya bilder på växande 12 veckors Fixa från hennes första campingsemester.

   
21 juni
Müsli & Lena var på Svensk Vinnarutställning i Avesta förra helgen och som vanligt gick det bra för Söta Müsli som blev 3:a i chkk, fick CK och blev sen 4:e bästa tik, GRATTIS till snyggingen!
I söndags startade Krutt och Astrid i Lydnadsklass II i Norge och det gick kanonbra, de fick ett 1:a pris med 171 p och kom totalt på 1:a plats, GRATTIS till Norges bästa tollargutt!

Några nya sötbilder på Lillfixa som börjar få ganska långa ben och har hunnit bli 11 veckor. Allt går bara bra och hon är väldigt lättlärd och söker ofta kontakt och vill verkligen lära sig nya saker (förutom när hon får sina knäppanfall och bara springer runt, runt som en häxpipa på nyårsafton!)
   
6 juni
I torsdags den 3 juni startade Astrid med Krutt på deras första officiella jaktpröve och det gick jättebra med ett 3:e pris i deras BK (motsvarande vår nybörjarklass). GRATTIS Astrid!
I dag startade Ann-Sofie med Senna i Lydnadsklass I och de fick ihop till finfina 184,5 poäng och blev 1:a totalt av 14 startande! GRATTIS Ann-Sofie!
Monsterpirayan Fixa har blivit 2 månader och några nya gulliga bilder finns på hennes sida.
   
31 maj
I dag hämtar vi hem vår nya lilla stjärna, Agrosofens Lindanserska "Fixa", läs mer här!
   
13 maj
Lena med Müsli har varit på utställning i Larv där dom fick CK och placerade sig som 4:e bästa tik, GRATTIS!
Astrid med Krutt har debuterat i lydnadsklass 2 och trots en 0:a på ett moment fick dom ihop till 154.5 p och ett 2:a pris, GRATTIS!
Jessis blivande lillasyster, som skall heta Fixa, växer och mår prima, hon har redan apporterat pippi enl. uppfödaren... För er som inte redan vet vem min nya lilla stjärna blir, kan jag ge en ledtråd att hennes stamtavla kommer delvis att vara samma som både River Fox kull 2 och 3..... Nu gick det nog upp ett ljus för de flesta :o))
   
9 maj
GRATTIS min älskade duktiga stjärna på 9-årsdagen! Tänk att det har gått hela 9 år sedan Jessi föddes, så mycket roligt vi har hittat på genom alla år och mycket skoj skall vi ha tillsammans framöver också. Det är fortfarande apporteringsträning och spår som Jessi tycker är roligast men en del agility och rallylydnadsträning blir det med lillmatte Malin också.
Sen skall ju Jessi få en "lillasyster" som flyttar hem till oss om några veckor, jättespännande skall det bli att börja om på nytt med valpträning!

Lotta med Sippa har startat på SSRK jaktprov i småland och det började bra med 2 snabba enkelmarkeringar utan problem och sen ett sök där hon tog in 3 vilt. Sippa var däremot inte tillräkligt effektiv i resten av sökrutan för att gå till pris denna gång. Hon var tyst och lugn i passiviteten, skottfast och spontana upptag som levererades i hand, så nu blir det till att göra träningarna lite svårare för henne så hon får lite utmaningar på söket.
   
5 maj
Grattis till alla i kull 3 på 2 års dagen!
Iza och Milene har varit och tävlat rallylydnad igen och dom fick ihop till fina 85 p i fortsättnings klassen och kom på 3:e plats totalt. En gång till med höga poäng sen blir det uppflyttning till avancerad klass.
   
27 april
Müsli och Lena har varit och tävlat i Lkl I igen och även denna gång gick det jättefint, de fick ett 1:a pris med 167 p och kom på 5:e plats, GRATTIS!
Lotta med Sippa var anmäld till SSRK retrieverprovet den 24:e april men eftersom hon började löpa så fick dom stå över denna gång. Vi håller tummarna för att det går bra för dom den 9 maj istället!
   
21 april
Hittade en favoritbild på Sigge när han precis hade hittat klöven efter en lyckad spårning som får pryda startsidan ett tag. Han skulle ju blivit 14 år den 14 april i år

Jessi och jag startade på Tollingjaktprov öppen klass i Blekinge i söndags. Det gick väl inte precis som jag hade hoppats. Upplägget var som gjort för oss med stort sök i delvis svår terräng, långa vattenmarkeringar och lång vattendirigering. Inga problem, trodde jag.... Men, när jag skickar iväg henne på vattenmarkeringen springer hon fram och tillbaka längs strandkanten innan hon bestämmer sig för att gå i, samma sak med den långa vattendirigeringen, fram och tillbaka och vindar innan jag får i henne! Helt nya tramserier!! Når hon väl bestämde sig för att hon skulle gå i så är hon ju klockren på dirigeringen. Hon gjorde ett superfint sök och tog in alla 6 änderna snabbt och effektivt men pga tvekan vid vatten och ett par "snabba" avlämningar blev det bara ett 2:a pris.
Passar på och gratulera alla mina tollarkompisar som lyckades bättre, Marie-Louise med Molly, Anette med Pixel, Tina med Migo och Cicci med Hugo, Grattis!
   
11 april
I går startade Lotta & Sippa på sitt första SSRK retrieverprov. De hade start nr 1 och det började riktigt bra med 2 enkelmarkeringar som Sippa spikade, snabbt och enkelt. Sen var det söket där hon tog in en kråka och en kanin, när Lotta skickade ut henne för 3:e gången flög det upp en fasantupp mitt framför nosen! Sippa tyckte det var läskigt och ville inte arbeta vidare i sitt vanliga höga tempo utan såg "spöken" lite varstans. De gick vidare till sista momentet som var två enkel markeringar öven en bred å, det var lätt som en plätt för Sippen. Men eftersom hon inte ville fullfölja söket så blev de tyvärr utan pris denna gång. Bättre lycka nästa start!
   
4 april
Grattis till kull 1 som fyller 6 år den 3 april och till kull 2 som fyller 3 år den 5 april!

All snön är borta sen ett par veckor tillbaka och vi tränar på för fullt inför vårens prov. Sippa är anmäld till SSRK:s retrieverprov både den 10:e och den 24 april, Senna och Jessi är anmälda till Tollingjaktprov i Blekinge den 18 april. Vi håller tummarna för att det går lika bra som på träning...
   
7 mars
Äntligen börjar vi få lite vårkänning, temperaturen har kommit över 0-strecket flera dagar så vi börjar få en skymt av gräsmattan... som vi har längtat!!
Vi har passat härliga och livsglada Sippa över helgen när hennes matte och husse varit bortresta, och bilden på Sippa, Minna och mormor Jessi finns på startsidan.
   
9 februari
Supergutten Krutts matte Astrid har skickat några nytagna bilder på Norges vackraste tollare ;-)
   
28 januari
I söndags gjorde Astrid med Krutt en strålande debut i tävlingslydnad i Norge. I deras LP klass I fick de ihop till 171p av 200p, det blev ett 1:a pris och dom kom på 4:a plats totalt av 40 tävlande i samma klass!! Stort GRATTIS till Astrid och Supergutten Krutt!!!
   
2 januari
God fortsättning alla besökare! Vi har tagit det ganska lugnt över jul och nyår med massor av god mat och sköna sovmorrnar (hm...stavas det så...?). Men en hel del träning och långa sköna promenader i naturen har det också blivit! På måndag återgår vi till jobbet och vardagen efter 12 dagars skön ledighet.
Jag har fått en fin ståbild på Jessi som DigbyAgneta tagit, tack för den! Malin har tagit några nya bilder på Sippedippan med vår lilla kamera, så skärpan är inte på topp, men hon är söt ändå :-)
   
2009:
20 december
Vi önskar alla hundvänner en riktigt GOD JUL och ett härligt träningsrikt GOTT NYTT ÅR!
   
14 december
I går var Malin och tävla med hundarna i nybörjarklass rallylydnad. Det gick jättebra, Minna fick 92p av 100, 4:e plac av 20 och Jessi 90p av 100, 5:e plac av 20 (Godkänd vid 70p). Det var Jessis tredje tävling och trejde godkända, så nu är hon uppe i fortsättningsklass. Minna har dock en gång kvar för att bli uppflyttad, då Malin förra gången gjorde ett fel som hon inte visste om, vilket tyvärr gjorde att de diskades. Med en lyckad dag så känns det som ett gott slut på året och så siktar vi på fortsättningsklass till nästa år =)

Lena och Müsli var i går på HUND 09 i Stora Stockholm för att delta på utställningen. Müsli ställdes i Championklass där hon fick CK och i bästa tik klassen placerades hon som 4:a av 21 hundar. STORT grattis till söta Müsli och matte Lena!!!
   
3 december
Lotta har ringt och pratat med den person (en finlänska) som avläste Sippas röntgen. Hon sa att höftkula och "skålen" som kulan ligger i så bra ut och orsaken till C var att Sippa var lite slapp. Hon trodde absolut att det var något som kunde rätta till sig med åldern och rekommenderade Lotta att röntga om till nästa höst och inte ta det under löp, eller mellan löp och ev. skendräktighet som vi gjorde denna gång. Det känns jätteskönt att det finns gott hopp om bättre resultat nästa gång.
Det som förbryllar mig är att så många "specialister" har olika rekommendationer när det gäller röntgen av tik. Några säger att man inte skall röntga nära eller i samband med löp, andra att man inte skall ta det vid ev. skendräktighet (just pg.a. att höfterna kan bli slappa) och en del säger att det kvittar vilket. Inte lätt att veta vilket som är det rätta när man får så olika svar...
   
30 nov
Krutt och Sippa har blivit röntgade och tyvärr blev inte svaret som vi hade önskat, båda två fick C på höfterna och u.a. på armbågarna. Känns ganska deppigt för tillfället eftersom det är 2 hundar som är otroligt duktiga och arbetsvilliga med enorm potential och arbetsglädje. Med tanke på att de älskar att ligga med bakbenen rakt ut som grodor när de kopplar av och far fram i terrängen som små röda bulldozers, så är det inget som tyder på att dom skulle ha ont och därmed hindrar dom från att arbeta hårt livet ut.
Både Krutt och Sippa kommer att bli omröntgade till sommaren för vi tror och hoppas naturligtvis på bättre svar då (det har ju hänt flera tollare förut!). Förhoppningsvis har dom växt färdigt i skelettet tills dess och fått lite mer muskelmassa.
   
25 nov
Har skrivit lite info text (sidan om deras huvudbild) om alla i kull 2 , alltså Senna, Isac, Müsli och Iza samt i kull 3, Quebec, Krutt, Dexter och Sippa.
   
16 nov
I lördags gjorde Lena med Müsli debut i lydnads klass I, dom tävlade på Mariestads brukshundklubb och fick ett 1.a pris med 170,5 poäng och kom på 2:a plats totalt, GRATTIS!
   
25 oktober
I dag har Malin varit i Lund och tävlat med hundarna för första gången i rallylydnad. Jessi fick 89p av 100p och blev 6:a i nybörjarklassen med 22 st startande och väldigt hård konkurans=) Minna fick 81p av 100p och kom på 13:e plats av 22 st i nybörjarklassen.
   
18 oktober
Idag har vi anordnat Tollarklubbens apporteringstest för 4 River Fox hundar, Senna, Isac, Quebec och Sippa. Alla 4 skötte sig superbra och gjorde riktigt bra ifrån sig både på land och vatten. Vi samlades denna underbart soliga höstdag uppe på Söderåsen hos Mats och Pia som har Zacco. Åsa som har Piper och Malin som har Ilia & Sirkka, var domare för dagen och dom gjorde ett mycket proffsigt upplägg och var väl förberedda inför deras domardebut...Tack för det! :-))
Bilder från dagens övningar hittar ni under Bilder-beskrivning/test.
   
17 oktober
Nu har jag skrivit in Lotta & Sippas fina kritik från Tollingjaktprovet, du kan läsa om det här! Har också satt in en bild på Sippas sida som Digby Agneta tagit, tack!
   
11 oktober
Superstort GRATTIS till duktiga Sippa och matte Lotta som i går tog ett mycket välförtjänt 1:a pris i nkl tollingjaktprov i Blekinge. Det var deras första provstart (Sippa är endast 17 månader!) och de fick superfin kritik från domare Anita Norrblom. Bild och kritik kommer inom kort!
Även Bosse med Isac startade för första gången men Isac var inte riktigt på hugget och var inte tillräckligt spontan i sin apportering, så de blev tyvärr utan pris denna gång. Men med lite mer träning går det säkert bättre nästa gång!
   
4 oktober
I går hade vi MH beskrivning på kull 3 (Dexter, Quebec och Sippa) på Lomma BK. Vi gjorde MH:t tillsammans med Digbysarna så att vi fick ihop till ett lagom stort gäng. Krutt och matte Astrid hade tyvärr ingen möjlihghet att komma hit, så vi hoppas dom får tag i ett MH lite närmare Oslo under vintern eller våren. Vädret var sannerligen inte med oss denna dag utan det var regn och blåst som gällde för hela slanten, vilket syns tydligt på bilderna. Tack Per, Sverker och Lotta för att ni ställde upp och kom! Bilder och text finns under Bilder - beskrivning.
   
10 sept
Iza och Milene har varit och tävlat rallylydnad igen, denna gång i fortsättningsklassen. Som vanligt gick det kanonbra och de fick ihop till 86p och kom på 2:a plats totalt! På 1:a plats kom "storasyster" Nova med 92p, GRATTIS! Två nyatagna bilder finna på Izas sida.
Lotta har (som vanligt ;-)) varit och tränat apportering med Nelli och Sippa och denna gång hade Malin kameran med, några fina bilder finns på deras sidor.
Jessi har för några dagar sedan fått tagit stygnen och det ser jättefint ut, både hon och jag är så glada att allt är som vanligt igen och vi kan komma igång med träningen på nytt!
   
26 augusti
I går blev Jessi opererad för juvertummör. Jag upptäckte knölen under den bakersta spenen runt midsommar och har haft kontakt med veterinär sedan dess. Dom tog bort de 2 bakersta spenarna + en del vävnad runt om så ingreppet blev ganska stort. Eftersom Jessi har haft väldigt kort mellan löpen, 2 - 4 månaders mellanrum, sen 2 år tillbaka , och för att undvika ev. framtida livmodercancer, så beslöt vi att även kastrera henne. Hon har ett c.a 25-30 cm långt snitt på magen med 20 stygn och mår inget vidare för tillfället :-((
För hoppningsvis är hon sitt vanliga pigga och glada jag om 2 veckor igen, så vi kan vara med på Tollingjaktprovet i Blekinge som vi har anmält till.
2 nya bilder på Senna när han och matte Ann-Sofie tränade apportering.
   
21 augusti
Några nya bilder på Senna som jag fått av matte Ann-Sofie, tack! En bild på Jessi och en ny fin huvudbild på Krutt som Müslis matte Lena Toftling tog på Specialen, tack!26
   
15 augusti
Har lagt in några nya bilder på Krutt som Vildandsmamman tagit, tack!
   
13 augusti
Satt in bilder från helgens framgångar på specialen.
   
11 augusti

Så var årets Tollarspecial över och 5 River Foxare var på plats i år, tack till alla ni som kom dit! Börjar med en sammanfattning av helgen så får bilderna komma senare (flera hundra att kolla igenom så det tar några dagar till…).
Vädret var sannerligen med oss denna helg och solen lyste på oss alla dagar! På fredagen började man med Working Test med 5 stationer, mycket trevligt upplägg och varierande svårighetsgrad, 74 st anmälda hundar i Nkl.
Müsli och Magnus nollade på något moment och fick totalt ihop 40p. Bättre lycka nästa gång!
Isac och Bosse gjorde ett jättebra jobb och fick ihop 83 fina poäng och ett första pris, totalt 11:a, kanonbra! Sippa och Lotta samt Krutt och Astrid debuterade i tävlingssammanhang och gjorde otroligt fina jobb i samtliga rutor! Sippa och Krutt är endast 15 månader gamla och fick ihop till 90 resp. 92 poäng av 100 möjliga och hamnade på 4:e resp 3:e plats totalt, helt fantastiskt!!! Sippa blev dessutom domarens favorit i en av rutorna med jättefin kommentar och 20p. Krutt fick det näst högsta resultatet av alla och fick vara med i walkup finalen där han slutade 3:a.
GRATTIS alla till era duktiga vovvar!

På lördagen var det dags för Nelli och Lotta samt Jessi och mig själv i Mästarklass jakt, båda tjejerna gjorde kanonjobb och var mycket laddade, de fullföljde alla moment med bravur men hade tyvärr en del missljud som drog ner betygen…Nelli fick ett 3:e pris och Jessi ett 2:a pris och kom på 4:e plats totalt, hon blev också domarens favorit, domarens val, och fick väldigt fin kritik. Domaren hade först skrivit en 1:a men var tvungen att ändra till en 2:a pga pipet….
GRATTIS Nelli & Jessi till era superfina jobb i Mästarklassen!

På söndagen var det utställningsdax. Müsli var anmäld i Championklass men p.g.a. att pälsen var glömd hemma avstod matte Lena att springa in i ringen…
Sippa och Krutt debuterade även i utställningssammanhang, de var yngst i sina klasser och blev oplacerade i konkurens, men skötte sig bra i ringen och fick fina kritiker. Nelli fick superfin kritik och slutade som 4:e bästa tik i jaktklassen och Jessi blev 5:e bästa tik i seniorklassen. Nelli och Jessi fick senare springa in när Tollarmästaren skulle utses och där placerades Nelli på 6.e plats och Jessi på 8:e. Efter sammanräkning med placeringen i Mästarklassen kom Jessi totalt på 6.e plats och Nelli på 8:e.

Stort GRATTIS till vår duktiga träningskompis Cicci och hennes supersmurf Hugo som blev årets TOLLARMÄSTARE!!

 
9 juli
Igår var Iza och tävlade Rally lydnad igen och även denna gång gick det kanonbra, hon fick 93 poäng av 100 med kommentar "jättesnyggt", totalt blev Iza med förare Milene 3:a av 16 ekipage, nu är hon uppflyttad till nästa klass, GRATTIS!
Jag har satt in en hög med nya bilder på en glad och lekfull gutt fra Norge, vår egen lille Krutt som apporterar med glädje och iver! Bilderna är tagna på Astrids och Krutts apporteringskurs i juni.
   
1 juli
När Quebecs husse Sverker var iväg på SSRKs Styrelsemöte i helgen som gick fick vi passa Q.
En helt underbar tollarkille, harmonisk, samarbetsvillig och lättlärd! Lite nytagna bilder på charmtrollet Quebec finns på han sida.
   
15 juni
I går var Lena & Müsli på SSRKs utställning i Gränna och det var den välkände danske domaren Finn Lange som dömde. Han tyckte mycket om Müsli så det gick kanonbra och Müsli fick CK, Cert och blev BIM och därmed får hon titeln SU(u)CH!!! superGRATTIS Lena till din snygging! Nu har River Fox fått 3 champions på kort tid, härligt, ni får gärna smitta av er!! Bild och kritik hittar ni här.
 
8 juni
Har lagt in Müslis kritik från Vänersborg i söndags.
 
7 juni
Lena har varit på SKK utställning i Vänersborg med Müsli idag där hon fick sitt 2:a CERT och blev BIR, stort GRATTIS till din tjusiga tjej Lena! Tack, Anna Alfredsson, att vi fick låna bilden som vi satt in på första sidan och på Müslis egen sida. Kritiken kommer inom kort.
 
3 juni
Bilder på Senna & Zacco samt deras kritiker från Hasslarp i helgen finns på deras resp. sida.
 
1 juni
GRATTIS till Ann-Sofie med Senna som igår, på SSRK utställningen i Hasslarp, tog sitt 3.e Cert och blev SU(u)CH och dessutom BIR. Nu har River Fox fått sin andra Champion!
På lördagen ställdes både Nelli och Senna ut och båda fick vars ett CK. GRATTIS till er båda! Även Zacco ställdes på söndagen och fick jättefin kritik från domaren, som sa att Zacco har champion kvallité, men var tyvärr lite skygg när han skulle kännas igenom, så det blev ett 3.e pris denna gång. Tack snälla Anna som har Kida, att du hjälpte till att ställa Zacco!
Bilder samt kritiker kommer senare i veckan!
 
27 maj
Izas husse Peter berättade att Iza och Milene (Peters dotter) har tävlat i Rallylydnad på Hundens Dag den 21/5 på Ribban, det hade gått jättebra och de hade fått ihop till fina 88p av 100p och kommit på en 3.e plats, GRATTIS! Ett godkänt resultat till, så blir ni uppflyttade till nästa klass!

Ny bild på startsidan på Jessi när vi var på minisemester i Blekinge och Småland.
 
16 maj
Nytagna bilder på Dexter och Quebec samt uppgifter på höjd och vikt på alla godingar i kull 3.
 
9 maj
GRATTIS till Lotta med Nelli som igår fick ett 1:a pris i öppen klass på Tollingjaktprov i Danmark! Ni är så himla duktiga och vi är så stolta över er!! Nu har kull 3 Sveriges högst meriterade föräldrar inom tollingprov, både Nelli och Gibli har 2 st 1:a pris i öppen klass och är redo för elit, när det väl finns att tillgå! Titta även in på Nellis egen hemsida.
Grattis också till alla andra duktiga tollare som var med och fick pris på provet.

HURRA, HURRA, HURRA för världens underbaraste hund som idag fyller 8 år! Min fina Jessi blir veteran... väldigt svårt att förstå eftersom hon är precis lika pigg och arbetsglad som för 5 år sedan och inte ett grått strå syns ännu! Måtte hennes arbetsglädje och fina kondition hålla i sig många år ännu :o))
 
5 maj
Idag fyller kull 3, Nelli och Gibli valparna,1 år! GRATTIS Sippa, Dexter, Krutt och Quebec! Nya bilder och uppgifter kommer inom kort.
För ett par veckor sedan berättade Krutts matte Astrid att Krutt, endast 11 månader gammal, hade blivit uttagen till Norska Lagmästerskapen i retrieverarbete (NLM), vi är så stolta och håller alla våra tummar för att det skall gå bra för dom när det är dax i början av juli! Titta gärna in på deras hemsida och läs i bloggen.
 
I helgen som gick var det Tollar Lagkamp som Hallandstollarna hade arrangerat och de som vann i år var Sydtollarna! Vårt lag bestod av Lotta med Nelli, Cicci med Hugo, Bosse med Isac och Marie-Louise med Molly, stort GRATTIS!

Bild från när vi hämta Minna finns på Minnas bildersida, tack Birgitta för bilden!
 
27 april
ÄNTLIGEN!!! River Fox första Champion är korad!!! Idag ringde Mats med Zacco och berättade att dom precis hade gått ett öppenklass viltspår och Zacco hade fått sitt 3:e första pris, härligt. STORT GRATTIS!!! Mer info om spåret kommer säkert på Mats och Zaccos egen blogg inom kort.

Grattis även till Minna som fyller 3 år i morgon, tänk vad tiden gått fort och hon har hunnit bli mamma och allt. Minna hämtades hem i fredags och tyckte nog det var lagom att lämna småttingarna, då hon hoppa in i bilden så fort vi öppnade dörren och lade sig i baksäten. Skönt att ha henne hemma, nu är flocken äntligen samlad igen.
 
20 april
Iza har tävlat för första gången i nybörjarklass i Rallylydnad med Milene och fått strålande resultat 82p av 100p och kom 6:a av 14 ekipage. STORT GRATTIS!
 
11 april
Bytt bild på första sidan till Zacco när han kastar sig ut i vattnet efter anden på apporteringtestet den 29 mars.
 
5 april
Idag firar vi alla i kull 2 på deras 2-årsdag, Senna, Müsli, Isac och Iza, GRATTIS!
 
3 april
Idag fyller kull 1 alltså Birdie, Nelli, Elvis & Zacco 5 år, GRATTIS till er alla!
Några nya bilder på Sippa och Nelli från gårdagens träning finns på deras sida.
 
31 mars
Äntligen...har vi fått igång internet efter flytten till Fiskaregränd!! Följande har hänt sen sist:
Zacco & husse Mats har fått ett 1:a pris i öppenklass viltspår för domare Håkan Samevik, som sa att han hade fått ett HP om han inte hade pipit vid skottet, GRATTIS! Sista 1:an fixar Mats & Zacco säkert innan sommaren :o).
Senna och Quebec var med på Malmö Int den 21 mars där dom fick 1:a med HP resp. 1:a, båda fick finfina kritiker, GRATTIS!
Zacco & Mats har klarat jägarförbundets apporteringstest i söndags den 29 mars, där även Agneta & Migo samt Marie-Louise & Molly klarade testet, GRATTIS! Tack, Tollmatser-Frida för bilder på Zacco!
Igår den 30 mars ringde Bosse och berättade att Isac hade klarat anlagsklass i viltspår, GRATTIS!
Några nya bilder har jag fått på Müsli i kull 2 där hon tränar rapport och på Krutt i kull 3 där han tränar apportering, tack Lena och Astrid!
 
13 februari
På söndag är det 6 veckor sedan Minna var på dejt hos den snygge Kooikerhanen Knoppje. Minna är absolut dräktig för hon har stor aptit, är jättekelig och är så rund och fin om magen :o)). Nästa helg kommer Minnas uppfödare Birgitta Lindblad ner och hämtar henne, så hon hinner bo in sig hos dom innan det blir dax för mini Minnisarna att komma ut.

Lille Krutt, som för övrigt börjar bli en riktig goding, har fått sin första "merit"! Han och matte Astrid har varit med på Norska jaktcupen där de vann en lydnads och apporteringstävling och blev utsedd till domarens favorit i sin klass. Läs mer på hans egen blogg på mattes hemsida.

I mitten av nästa vecka bär det av till ny adress, då går stora flyttlasset till sydligare trakter ( vi flytta c.a 600 meter fågelvägen) hi,hi. Lagt in den nya adressen under kontakta. Det kan dröja ett tag innan nästa uppdatering eftersom jag inte vet hur smidigt det går med flytten, finns risk för visst strul kan jag tro!

Har satt in en ny ståbild på stilige Senna ifrån hans utställning på My Dog i Göteborg i januari. Bilden kom från matte Ann-Sofi, men vet tyvärr inte vem fotografen är...
   
23 januari
Nya bilder på Krutts sida som vi fått av matte Astrid.
Bloggen är borttagen då vi inte har tid att uppdatera så ofta som man bör.
   
9 januari
GOD FORTSÄTTNING...
Minna har nu varit och träffat den snygga killen Knopje från Tyskland och valpar beräknas födas i slutet av vecka 10 hos Cirtap's kennel. Bilder på Knopje hittar ni här!
I tisdags var Senna med matte Ann-Sofi på internationell utställning i Göteborg, Senna blev placerad som 2:a i ukl, dock utan CK denna gång, men med jättefin kritik av domare Ing-Marie Hagelin: "Mkt välbyggd hane. Bra huvud. Markerad könskaraktär. Ngt Ljusa ögon, bra skulderläge, välbalanserad, bra vinklar bak, passande benstomme, bra pälskvalitet, korrekt kors,effektiva rörelser helt igenom, aningen högt buren svans.
Müsli var också anmäld men pga tillfällig nakenhet beslöt Lena att lämna henne hemma denna gång.
   
21 december
Nu har vi satt in bilder från MH-beskrivningen på kull 2 i Helsingborg den 18 oktober. Några nya bilder på Sippa, Dexter och Quebec finns på deras sidor.
   
11 december
Nu har Isacs röntgenresultat kommit och även han fick HD=A och AD=UA. Jätteskönt att kvartetten med A-barn är fullbordad!
Vi har satt in några bilder från TJP i Arrie som jag fått låna av Therese på Riverjoys, tack snälla! Även några bilder från Malins Freestyletävling i somras ligger under Bilder - tävling. Några söta bilder på Krutt och Quebec som jag fått från deras matte resp. husse finns på deras sida. Fler kommer när vi hunnit redigera...
   
1 december
Äntligen har vi fått tillbaka vår dator!!!! I korta drag har följande hänt sen vi uppdaterade sist:
Müsli har varit på utställning i Mjölby med jättefint resultat, hon fick CK, Cert och blev BIM av 13 tikar, GRATTIS Lena till din snygga tjej!
Senna, Isac och Iza har också blivit MH-beskrivna så nu är hela kull 2 beskrivna med godkända skottreaktioner. Senna och Iza är röntgade med resultat HD=A och AD=UA, GRATTIS! Nu är det bara Isac kvar som vi hoppas skall fullborda kvartetten med A-resultat.....
Kull 3 har hunnit bli 6 månader gamla och vi har uppdaterat deras sidor med höjd och vikt, bilder kommer så fort vi hinner.
Malin och Minna skall åka till Stora Stockholm i år igen, alltså den 5-7 dec, och denna gång skall Minna ställas ut i "Tollarringen", Lycka till!