Träff för kull2 på Simontorps säteri 6/4 2008
Vi hade först planerat en 1-årsdagsträff den 5/4 men då väderprognosen visade på heldagsregn bestämdes det att vi sköt fram träffen till dagen efter. Vi startade med att alla fick lägga var sitt blod/klöv spår som fick ligga till sig någon timme. Under tiden så åkte vi till en vacker hage alldeles intill en stor damm, där vi tränade apportering med linjetag, markering och dirigering. Sen var det grilltajm och 1-års fotografering. Efteråt tränade vi några markeringar i brant backe och dolt nedslag , alla fixade det galant! Därefter åkte vi tillbaka till spårplatsen och alla vovvar fick gå sina spår som dom klarade jättebra!
Kullträff Saxtorp september 2007
För tredje gången träffades vi vid saxstorpssjöarna och hade även denna gång tur med vädret. Efter att hundarna hade fått busa av sig började vi med skotträning, alla reagerade på ett bra sätt. Sedan tränade vi med ving- och rådjursklädda dummysar. Det var nytt och spännande och alla valparna klara det galant, även vatten apporteringen gillade de skarpt. Mitt i träningen kom en häger flygande över vattnet.
Dagen slutade med ett gruppfoto.

Foto: Peter Malmros
 
Kennelträff Saxtorp juni 2007
Det blev bara en liten kennelträff för att mest umgås en stund. Till träffen kom Lotta & Nelli, Lars & Birdie, Mats, Pia, Kajsa & Zacco, Ann-Sofi, Johan & Senna samt Bosse & Isac.
Senna och Minna leker tafatt Alltid skönt med ett svalkande dopp efter lek
Full rulle på brossorna Senna och Isac, undrar vem som vinner i brottning?
Isac ligger hos Bosse och gnagar på sin boll Nästan alla samlade, bara Ann-Sofi och Johan med Senna som inte kom med på bild.
Isac sitter och vaktar Bosses ryggsäck Bära på pinne kan man också, det där med gräppet lär man sig snart.
Träning på gång och en liten Isac som flytt.
Zacco och Jessi ville båda ha den stora pinnen, men sonen vann tillslut.
 

Kullträff Ivön maj 2006
Den 27 maj var det dags igen för syskonträff, denna gång träffades vi på Ivö klack. Det hade regnat från och till i en vecka före, men just på denna dag sken solen och vädret var härligt. Vi hade inte planerat in någon speciell träning, utan det blev liten apportering på land och i vatten, grillning och sedan ett blodspår som jag lagt till Zacco, eftersom han skulle gå anlagsprovet på måndagen. Efter en promenad på några kilometer, hittade vi en mysig udden med en fin liten sandstrand på, alldeles perfekt för vår träff!


Jessi och Nelli i bilkön till linfärjan, förväntansfulla inför kullträffen.


Alla 4 i kullen kastar sig ivrigt i efter dummyn. Att grilla korv ute är gott tycker både människor och hundar. Zacco kollar så Mats inte bränner vid korven.


Nelli och Elvis vill fortsätta bada och leka.


Birdie och Nelli är 2 jätteduktiga apportörer.

 

Kullträff den 10 april 2005
Denna gång träffades vi utanför Blentarp hemma hos Lars & Birdie. Dom bor ju suveränt bra med stor skog alldeles utanför tomten. I vanlig ordning fick hundarna springa runt och hälsa på varandra och trots att dom nu är i puberteten var det inte några bråk utan alla lekte och hade roligt tillsammans. Sedan Gick vi en lång skön promenad och det var full rulle på vovvarna. När vi kom tillbaka grillade vi korv och fika på Lars fina terrass. Sen hade vi lite gemensam lydnadsträning med bl.a. linförighet, inkallning, hopp, platsliggning och apportering.


Elvis, Jessi, Nelli, Birdie och Zacco

 

Valpträff den 10 oktober
Jenny och Fredrik med Elvis hade fixat en kanonbra platsen för valpträffen denna gång. Vi träffades vid Ivösjöns norra strand nära Vånga och vädret var verkligen på vår sida om än lite blåsigt. Alla hundarna fick först springa av sig och busa en lång stund, sedan lade vi våra spår, både vilt- och bruksspår. Under tiden spåren låg till sig så fikade vi. Sedan hade vi utställningsträning, eftersom alla har anmält sig till Malmö Valp den 14:e nov. Skott träning på land och i samband med apportering i vatten blev det också. Det är ganska kul och se hur mycket dom växer på c.a 1 månad. Alla valparna är väldigt lika varandra, ganska långbenta, men med bra proportioner och fin päls, men framför allt är dom mycket trevliga mentalt.

 

Valpträff den 22 augusti
Denna gång träffades vi i Saxtorpskogens fina strövområde. Solen sken men det var ganska blåsigt. Vi började med att alla valparna fick hälsa på varandra och busa av sig lite. Sen hade vi kontaktövningar, tränade på att stanna kvar och inkallning. Övningarna slutade med en lektävling om vem som snabbast kunde springa till husse/matte. Därefter lade vi blod- eller bruksspår och sen var det fikadax. Vi tränade lite vattenapportering med både dummy och fågel, alla vovvarna var duktiga på att simma ut och hämta, det var riktigt roligt att se. Efter det var det lagom att gå spåren som vi tidigare hade lagt ut. Till sist hade vi skotträning som också gick bra. Vi lät alla hundar busa runt medan vi gick och under tiden så närmade sig skytten mer och mer. Efter flera timmars lek, bus och träning var alla vovvarna trötta och glada. Nästa träff blir den 10 oktober då vi hoppas att även Jenny och Fredrik med Elvis kan vara med.

 

Valpträff den 18 juli
Väderprognosen lovade åska och regn men det blev sol och nästan 25 grader varmt. Det var roligt att se hur långa ben dom hade fått och båda flickorna hade nästan blivit av med all valppäls. Tyvärr kunde inte Jenny och Elvis komma, så vi hoppas dom dyker upp nästa gång. Vi började vår lilla träff med en "miljöbana" där olika situationer dök upp. Kamp med trasa, jaga efter "hare", skrammel, paraply, passivitet, spöke och stor gosedjurshäst. Därefter var vi varma och det passade bra med lite vattenträning. Fikapausen kändes inte heller fel. Sen hade vi lite utställningsträning. Vi åkte sen vidare till ett fält där vi lade både vilt- och bruksspår och avslutade sen med skotträning.Nelli svalkar sig i skuggan


Lars och Birdie, Jessi, Lotta och Nelli, Pia och Zacco
 
Valpträff den 19 juni
Vår första valpträff blev en blöt träff i Bunkeflostand. Där fick valparna och deras ägare träna kontakt,
sitt och ligg i slalomet mellan koner. Samt prova på både fågel och klöve.